31 Mayıs 2016 Salı

Güveçte Sarımsaklı Tavuk Baget


Malzemeler:
  • 8 tane tavuk baget
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı:
  • Tavukları güveç kabına dizin.
  • Soğanı 2 ye kesin domatesleri dilimleyin tereyağını ve sarımsağı da ekleyin.
  • Kekik haricindeki tüm baharatları ekleyin.
  • Kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp kısık ateşte 1.5 saat pişirin.
  • En son kekik ilave edip ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder