1 Haziran 2016 Çarşamba

Çiğ Börek (Çibörek)


Çiğ börek, Kırım Tatar yemeğidir. Kırım Tatarları arasında adı  Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır. Bu böreğin adı ülkemizde çiğ börek olarak kalmıştır. Bu yemek çiğ köfte gibi çiğ et ihtiva etmez, ancak et böreğe  pişirilmeden konur hamurla birlikte pişer. Çiğ Böreğe normalde maya konmuyor. Ancak ben dışı çıtır içi yumuşak olsun istediğim için çok az maya ilave ettim. Pişi ye yakın bir çiğ börek oldu.
Malzemeler:
  • 3 su bardagi un
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • Yeteri kadar su
İç harcı için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
  • Yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Kıymaya rendelenmiş soğan, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Küçük tabak boyutunda açın.
  • yarısına iç harç sürüp yarım ay şeklinde kapatın.
  • Isınmış yağda kızartın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder