15 Haziran 2016 Çarşamba

Tam Buğday Unlu ve Köy Peynirli Poğaça


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 4 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 125 gram tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatli kasigi tuz
  • Aldığı kadar tam buğday unu
Arası için:
  • Köy peyniri (Sert peynir)
  • Maydanoz
Üzeri için:
  • Susam
  • Çörekotu
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı ve yoğurdu bir kaba alın.
  • Yumurtaları kırın ve birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • Tam buğday unu, kabartma tozu, tuz ve sirkeyi de ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içi kadar açın.
  • Peynir maydanoz karışımından bir tatlı kaşığı koyup kapatın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizin.
  • Yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpin.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder