Malzemeler:
- 2 yumurta
- 4 kaşık yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 125 gram tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatli kasigi tuz
- Aldığı kadar tam buğday unu
Arası için:
- Köy peyniri (Sert peynir)
- Maydanoz
Üzeri için:
- Susam
- Çörekotu
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı ve yoğurdu bir kaba alın.
- Yumurtaları kırın ve birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
- Tam buğday unu, kabartma tozu, tuz ve sirkeyi de ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içi kadar açın.
- Peynir maydanoz karışımından bir tatlı kaşığı koyup kapatın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine poğaçaları dizin.
- Yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpin.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder