Malzemeler:
- 1 su bardağı çiğkoftelik esmer bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
- 1 tatlı kasigi tuz
- 1 tatlı kasigi kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı İsot
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
- Bulguru kaynar su ile ıslatın.
- Kapağını kapatıp yarım saat kadar bekletin.
- Bu arada patatesi tuzlu suda haşlayıp blenderla püre haline getirin.

- Bulgurun içine salçalari, baharatları, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice yoğurun.
- Nar ekşisini de ekleyip bir kez daha yoğurun.
- Patates püresini ve galeta ununu de ekleyip tekrar yoğurun.

- İnce çekilmiş cevizi de ekleyip karıştırın ve şekil verin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder