2 Haziran 2016 Perşembe

Kıymalı Pizza


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kuru maya
Üzeri için:
  • 2 soğan
  • 150 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 domates rendesi
Yapılışı:
  • Hamuru yoğuracağınız kapta ılık su, kuru maya ve tozşekeri karıştırın.
  • 10-15 dakika bekledikten sonra sütü, zeytinyağı, tereyağı, yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Unu ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.Unu yavaş yavaş ilave edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  • Streç filmle kabın üzerini sıkıca kapatın.30 dakika kadar hamur mayalansın.

  • Bu arada soğanı minik minik doğrayın.
  • Domatesi rendeleyin.
  • Baharatları,tuzu kıymaya ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Hamur mayalandıktan sonra elinizi zeytinyağıyla yağlayıp hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Elinizle hamuru tepsi boyutunda açıp üzerine kıymalı harç sürün.
  • 200 derece fırında yarim saat kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder