Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 3 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 paket kuru maya
Üzeri için:
- 2 soğan
- 150 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 domates rendesi
Yapılışı:
- Hamuru yoğuracağınız kapta ılık su, kuru maya ve tozşekeri karıştırın.
- 10-15 dakika bekledikten sonra sütü, zeytinyağı, tereyağı, yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Unu ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.Unu yavaş yavaş ilave edin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Streç filmle kabın üzerini sıkıca kapatın.30 dakika kadar hamur mayalansın.
- Bu arada soğanı minik minik doğrayın.
- Domatesi rendeleyin.
- Baharatları,tuzu kıymaya ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Hamur mayalandıktan sonra elinizi zeytinyağıyla yağlayıp hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
- Elinizle hamuru tepsi boyutunda açıp üzerine kıymalı harç sürün.
- 200 derece fırında yarim saat kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder