20 Haziran 2016 Pazartesi

Tereyağlı Cevizli Burma Baklava


Malzemeler:
  • 8 tane baklava yufkası
  • 150 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
  • Tereyağı eritip zeytinyağıyla karıştırın.

  • 1 kat yufkayı serip 2 yemek kaşığı yağ karışımı dökün ve her yerini fırça ile yağlayın.
  • 2. yufkayı da serip aynı işlemi uygulayın.

  • Bol ceviz dökün.
  • Uzunlamasına ikiye kesip her parçayı oklavayla dolayıp buruşturun ve kendi etrafında gül şeklinde sarın.

  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

  • 1.5 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı suyu kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 13 dakika daha kaynatıp 4 5 damla limon sıkın.
  • Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder