Malzemeler:
- 8 tane baklava yufkası
- 150 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
- Tereyağı eritip zeytinyağıyla karıştırın.
- 1 kat yufkayı serip 2 yemek kaşığı yağ karışımı dökün ve her yerini fırça ile yağlayın.
- 2. yufkayı da serip aynı işlemi uygulayın.
- Bol ceviz dökün.
- Uzunlamasına ikiye kesip her parçayı oklavayla dolayıp buruşturun ve kendi etrafında gül şeklinde sarın.
- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- 1.5 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı suyu kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 13 dakika daha kaynatıp 4 5 damla limon sıkın.
- Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder