Malzemeler:
- 1 yumurta
- Yarım paket margarin
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı un
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Şerbeti İçin tozşekeri ve suyu kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Tarçını da ekleyip soğumaya bırakın.
- Margarin, pudra şekeri ve yumurtayı birlikte iyice karıştırın.
- Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Bıçakla üzerine çizik atın.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün.
- Ortadaki kesik kısma hindistan cevizi döküp servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder