1 Haziran 2016 Çarşamba

Hindistan Cevizli Tatlı


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • Yarım paket margarin
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
  • Şerbeti İçin tozşekeri ve suyu kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Tarçını da ekleyip soğumaya bırakın.
  • Margarin, pudra şekeri ve yumurtayı birlikte iyice karıştırın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Bıçakla üzerine çizik atın.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün.
  • Ortadaki kesik kısma hindistan cevizi döküp servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder