10 Haziran 2016 Cuma

Fırında Patatesli Patlıcan Yemeği


Malzemeler:
  • 1 patates
  • 3 patlıcan
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 300 gram kıyma
  • 7 8 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup parmak şeklinde doğrayın.
  • Tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın.
  • Patatesleri de doğrayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri ve patlıcanları dizip 20 25 Dakika fırında közleyin.
  • Ayrı bir tencereye zeytinyağını ve soğanı alıp kavurun.
  • Kıymayı tuzu ve baharatları da ekleyip pişirin.
  • Sarımsakları da doğrayıp ekleyin.
  • Domateslerin birini rendeleyip ekleyin.
  • Fırın kabına önce patatesleri koyun ve üzerine kıymalı harçtan ekleyin.
  • Patlıcanları da koyup üzerine tekrar kıymalı harcı dökün.


  • Domatesleri ve biberleri dilimleyip üzerine ekleyin.
  • Maydanozu da ekleyin.
  • 2 su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup karıştırın ve fırın kabına dökün.
  • 230 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder