Malzemeler:
- 1 patates
- 3 patlıcan
- 3 domates
- 2 sivri biber
- 2 orta boy soğan
- 5 diş sarımsak
- 300 gram kıyma
- 7 8 dal maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup parmak şeklinde doğrayın.
- Tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın.
- Patatesleri de doğrayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri ve patlıcanları dizip 20 25 Dakika fırında közleyin.
- Ayrı bir tencereye zeytinyağını ve soğanı alıp kavurun.
- Kıymayı tuzu ve baharatları da ekleyip pişirin.
- Sarımsakları da doğrayıp ekleyin.
- Domateslerin birini rendeleyip ekleyin.
- Fırın kabına önce patatesleri koyun ve üzerine kıymalı harçtan ekleyin.
- Patlıcanları da koyup üzerine tekrar kıymalı harcı dökün.
- Domatesleri ve biberleri dilimleyip üzerine ekleyin.
- Maydanozu da ekleyin.
- 2 su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup karıştırın ve fırın kabına dökün.
- 230 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder