27 Haziran 2016 Pazartesi

Tavuk Çorbası


Malzemeler:
  • 1 tavuk göğsü
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kase tel şehriye
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Servis Esnasında Sosu İçin:
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı Elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı koruk ekşisi
  • Yarım limon suyu
Yapılışı:
  • Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın.
  • İyice yumuşayınca sudan çıkartıp minik minik doğrayın.
  • Unu teflon tavada kokusu çıkıp hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Tereyağı ve zeytinyağını da ekleyip 3 4 dakika daha kavurun.
  • Bu karışımı tavuk suyuna ekleyin.
  • Didiklenmiş tavukları da ekleyip karıştırın.
  • 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra şehriyeyi de ekleyin.

  • 15 dakika da bu şekilde pişirin.
  • Tereyağını tavaya alın.
  • Köpük köpük olunca kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın.
  • Çorbanın üzerine ekleyin.
  • Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsağı limon suyunu sirkeyi ve koruk ekşisini karıştırın.
  • Servis tabağına çorbayı alıp ekşili sos ile servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder