Malzemeler:
- 1 tavuk göğsü
- 8 su bardağı su
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kase tel şehriye
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Servis Esnasında Sosu İçin:
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı Elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı koruk ekşisi
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın.
- İyice yumuşayınca sudan çıkartıp minik minik doğrayın.
- Unu teflon tavada kokusu çıkıp hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Tereyağı ve zeytinyağını da ekleyip 3 4 dakika daha kavurun.
- Bu karışımı tavuk suyuna ekleyin.
- Didiklenmiş tavukları da ekleyip karıştırın.
- 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra şehriyeyi de ekleyin.
- 15 dakika da bu şekilde pişirin.
- Tereyağını tavaya alın.
- Köpük köpük olunca kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın.
- Çorbanın üzerine ekleyin.
- Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsağı limon suyunu sirkeyi ve koruk ekşisini karıştırın.
- Servis tabağına çorbayı alıp ekşili sos ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder