Malzemeler:
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 kaşık yoğurt kaymağı
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı minik doğranmış peynir
- 5 6 dal maydanoz
- 5 6 dal dereotu
- 1 tatli kasigi tuz
- 4-5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- Çörekotu
Yapılışı:
- Yumurtaları kırın.
- Sarısını üzerine sürmek için ayırın.
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, zeytinyağını ve kaymağı koyup karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyip yoğurun.
- Ince ince doğranmış maydanozu ve dereotunu ve minik minik doğranmış peyniri de ekleyip yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Poğaça şekli verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder