11 Temmuz 2016 Pazartesi

Dereotlu Peynirli Poğaça


Malzemeler:
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 kaşık yoğurt kaymağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı minik doğranmış peynir
  • 5 6 dal maydanoz
  • 5 6 dal dereotu
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 4-5 su bardağı un

Üzeri İçin:
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Yumurtaları kırın.
  • Sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, zeytinyağını ve kaymağı koyup karıştırın.
  • Unu, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyip yoğurun.
  • Ince ince doğranmış maydanozu ve dereotunu ve minik minik doğranmış peyniri de ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

  • Poğaça şekli verin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder