Merhaba Dostlar:)
Gönlüm istiyor ki her tarifle birlikte sizlerle sohbet edeyim, dertleşeyim. Ancak vakit öyle yetersiz ki çoğu zaman tarifleri paylaşıp çıkmak zorunda kalıyorum. Yine de kısa da olsa bloğumda zaman geçirmeyi çok seviyorum.
Bu kurabiye bol püf noktası olan bir kurabiye. Mayalılarda ya da tuzlularda yoğurdun sulu kısmını kullanırız mesela, bu kurabiyede yoğurt mutlaka katı yerinden olmalı. Margarin eritilmiş ve un olarak tam buğday unu kullanılmalı. Aksi taktirde bu nefis lezzeti yakalayamayabilirsiniz. Zeytinyağı ağır geliyorsa ayçiçek ya da fındık yağı da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı yoğurt (katı kısmından)
- 2 yumurta (birinin akı üzerine)
- Yarım paket margarin(erimiş)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5-4 su bardağı tam buğday
- 5-6 damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
- Margarini eritip soğutun.
- Yumurtaları kırın ve birinin beyazını üzerine sürmek için ayırın.
- Sıvıyağı, yoğurdu tozşekeri ve limon kabuğu rendesini ekleyip hepsini iyice karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve limon suyunu da ekleyip çok sert olmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Önce yumurta akına sonra cevize batırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder