26 Temmuz 2016 Salı

Peynirli Kaygana

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı peynir rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kasigi kabartma tozu
  • 6 7 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Pişirmek için:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Yumurtaları tuzla çırpın.
  • Sütü de ekleyip karıştırın.
  • Unu, kabartma tozunu, toz biberi, peyniri ve maydanozu da ekleyip karıştırın.
  • En son oda sıcaklığında yumuşamış 1 tatlı kaşığı tereyağını da ekleyin.
  • Teflon tavada tereyağı eritin.
  • Zeytinyağını da ekleyin.
  • Yağ iyice ısınınca karışımı tavaya dökün.

  • Kısık ateşte 15 dakika bir tarafını 15 dakika da diğer tarafını pişirin.

  • Sıcak servis yapın.
                                                               
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder