İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2.5 su bardağı kırmızı pirinç
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 1 kase kavrulmuş kuzu ciğeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 4-5 damla limon
Yapılışı:
- Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- 1 saat bekledikten sonra suyu şeffaf oluncaya kadar iyice yıkayın.
- Tereyağı tencereye alın.
- Yağ eriyince zeytinyağını ve minik minik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Soğanlar hafif pembeleşince fıstıkları ekleyin.
- 3-4 dakika daha kavurun ve kavrulmuş ciğeri ekleyin.
- Pirinci de ekleyip bir kaç dakika da bu şekilde kavurun.
- Kaynar suyu, tuzu, baharatları, tozşekeri ve limon suyunu da ekleyin.
- Birkaç kez karıştırıp kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Pembe Domates Salatası İçin Gerekli Malzemeler:
- 5 tane pembe domates
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 sivri biber
- 3 dal taze soğan
- 4-5 tane kuru domates
- 1 kapya biber
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
- Kuru domatesleri ılık suda 10 dakika bekletip doğrayın.
- Domatesleri minik küpler şeklinde doğrayın.
- Soğanı piyazlık, biberleri de minik minik doğrayın.
- Tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın.
- Nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta katıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Pilavın yanına yoğurtlu salata olmazsa olmaz dedim ve en kolayıma gelen pratik hemde sağlıklı yoğurtlu havuç salatası yaptım..
Ve kuru domatesleri ılık suda 10 dakika bekletip çeşnili zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırdım..
Sonuç ziyafet:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder