15 Temmuz 2016 Cuma

Kısır Tarifi


Malzemeler:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Bulguru ıslatmak için kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 salatalık
  • 1 domates
  • 2 yeşil biber
  • 4 5 dal maydanoz
  • 4 5 dal dereotu
  • 4 5 dal yeşil soğan
  • 2 yaprak kıvırcık
  • Çeşnili zeytinyağı

Yapılışı:
  • İnce bulguru bir kaba alın.
  • Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatın.
  • Suyunu çekip bulgur şişene kadar bekletin.
  • Tavaya zeytinyağını alın.
  • Yağ ısınınca minik doğranmış kuru soğanı ve tuzu ekleyip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçayı da ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Bulguru da ilave edip 3 4 dakika da bulgurla birlikte kavurun.
  • Soğuması için kenara alın.
  • Yeşillikleri minik minik doğrayın.
  • Soğuyan karışıma yeşillikleri ekleyip karıştırın.
  • Limon suyu, nar ekşisi ve baharatları da ekleyin.
  • İyice karıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun..
Notlar:
  1. Ben biraz da kendi hazırladığım çeşnili zeytinyağından ilave ediyorum. Ayrıntılı tarifini daha önce instagram hesabımdan paylaşmıştım. Çok yakında buraya da yazarım.
  2. Domates ve salatalığı dilerseniz küp küp doğrayıp içine ilave edin. Dilerseniz dilimleyip yanında servis yapın.
  3. Bu yaz kısırı tarifi oldu. Biber salçası ve acı kullanmadım. Bol biber salçalı bol acılı yoğurmalı kısır tarifim ilerleyen günlerde sizlerle olacak.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder