Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- Bulguru ıslatmak için kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 salatalık
- 1 domates
- 2 yeşil biber
- 4 5 dal maydanoz
- 4 5 dal dereotu
- 4 5 dal yeşil soğan
- 2 yaprak kıvırcık
- Çeşnili zeytinyağı
Yapılışı:
- İnce bulguru bir kaba alın.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatın.
- Suyunu çekip bulgur şişene kadar bekletin.
- Tavaya zeytinyağını alın.
- Yağ ısınınca minik doğranmış kuru soğanı ve tuzu ekleyip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçayı da ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
- Bulguru da ilave edip 3 4 dakika da bulgurla birlikte kavurun.
- Soğuması için kenara alın.
- Yeşillikleri minik minik doğrayın.
- Soğuyan karışıma yeşillikleri ekleyip karıştırın.
- Limon suyu, nar ekşisi ve baharatları da ekleyin.
- İyice karıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun..
Notlar:
- Ben biraz da kendi hazırladığım çeşnili zeytinyağından ilave ediyorum. Ayrıntılı tarifini daha önce instagram hesabımdan paylaşmıştım. Çok yakında buraya da yazarım.
- Domates ve salatalığı dilerseniz küp küp doğrayıp içine ilave edin. Dilerseniz dilimleyip yanında servis yapın.
- Bu yaz kısırı tarifi oldu. Biber salçası ve acı kullanmadım. Bol biber salçalı bol acılı yoğurmalı kısır tarifim ilerleyen günlerde sizlerle olacak.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder