12 Temmuz 2016 Salı

Domatesli Tavuk Sulu Pilav


Malzemeler:
  • 1 orta boy soğan
  • 3 sivri biber
  • 2 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 
  • 1 saat sonra bu şekilde bekledikten sonra suyu şeffaf oluncaya kadar iyice yıkayın. 
  • Tereyağı tencereye alın. 
  • Yağ eriyince zeytinyağını ve minik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyin. 
  • Tuzu da ekleyip 3 4 dakika kavurun. 
  • Domateslerin küp küp doğrayıp ekleyin. 
  • 3 4 dakika daha kavurun. 
  • Salçayı ve toz biberi de ekleyip karıştırın. 
  • Yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 
  • Sıcak tavuk suyu ve suyunu da ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. 


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder