Malzemeler:
- 1 orta boy soğan
- 3 sivri biber
- 2 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- 1 saat sonra bu şekilde bekledikten sonra suyu şeffaf oluncaya kadar iyice yıkayın.
- Tereyağı tencereye alın.
- Yağ eriyince zeytinyağını ve minik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyin.
- Tuzu da ekleyip 3 4 dakika kavurun.
- Domateslerin küp küp doğrayıp ekleyin.
- 3 4 dakika daha kavurun.
- Salçayı ve toz biberi de ekleyip karıştırın.
- Yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Sıcak tavuk suyu ve suyunu da ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder