- 2 yemek kaşığı tereyağ (yaklaşık 100 gram)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı ufalanmış beyaz peynir
- 1 yumurta ( sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1.5 su bardağı tam buğday unu
- 1.5 su bardağı beyaz un
- 4 5 dal maydanoz
- 4 5 dal dereotu
Üzeri için:
- Susam
Yapılışı:
- Maydanozu ve dereotunu minik minik doğrayın.
- Tüm malzemeleri yoğurun.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parça alıp iki yağlı kağıt arasında merdaneyle açın.
- Kare kare kesip tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder