29 Temmuz 2016 Cuma

Tam Buğday Unlu Peynirli Bisküvi


Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (yaklaşık 100 gram)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 yumurta ( sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1.5 su bardağı beyaz un
  • 4 5 dal maydanoz
  • 4 5 dal dereotu
Üzeri için:
  • Susam
Yapılışı:
  • Maydanozu ve dereotunu minik minik doğrayın.
  • Tüm malzemeleri yoğurun.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde parça alıp iki yağlı kağıt arasında merdaneyle açın.

  • Kare kare kesip tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder