26 Temmuz 2016 Salı

Yaban Mersinli ve Çikolatalı Kek


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 7-8 tane madlen çikolata

Yapılışı:
  • Yumurtaları ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın.
  • Sütü ve zeytinyağı da ekleyip karıştırın.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyip karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş kare borcama harcı dökün.
  • Üzerine çikolataları kırın ve yaban mersinini ekleyin.

  • 175 derece fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder