11 Temmuz 2016 Pazartesi

Güveçte Kaşarlı Mantar

Malzemeler:
  • 10-12 tane kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 orta boy soğan
Yapılışı:
  • Mantarları iyice yıkayıp ince ince dilimleyin.
  • Teflon tencereye alın.
  • Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  • Minik minik doğranmış soğanı, tereyağı ve zeytinyağını da ekleyip kavurun.
  • Tuzunu ekleyip kısık ateşte 10 15 dakika pişirin.
  • Güveç kaplarına paylaştırın. 
  • Rendelenmiş kaşar peyniri de güveçlere paylaştırın.
  • Isıtılmış fırında 10 15 dakika kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder