Malzemeler:
- 5-6 tane havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu yada 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı pirinç
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı çeşnili zeytinyağı
Yapılışı:
- Soğanları piyazlık doğrayın.
- Havuçları soyup verev dilimleyin ve su dolu kabin içine koyun.
- Kapya biberi de yuvarlak dilimleyin.
- Zeytinyağını tencereye alın.
- Soğanı, biberi ve tuzu ekleyin.
- Soğanlar pembeleşmeye başlayınca doğranmış havuçları ekleyin.
- 3-4 dakika daha kavurun.
- Suyu, kırmızı toz biberi, tozşekeri ve sarımsak tozunu da ekleyin.
- Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pirinci de yıkayıp ekleyin.
- 15 dakika daha pişirin.
- Çeşnili zeytinyağı ve limon suyunu gezdirip ocağın altını kapatın.
- 3-4 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder