26 Temmuz 2016 Salı

Zeytinyağlı Havuç


Malzemeler:
  • 5-6 tane havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu yada 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı çeşnili zeytinyağı
Yapılışı:
  • Soğanları piyazlık doğrayın.
  • Havuçları soyup verev dilimleyin ve su dolu kabin içine koyun.

  • Kapya biberi de yuvarlak dilimleyin.
  • Zeytinyağını tencereye alın.
  • Soğanı, biberi ve tuzu ekleyin.

  • Soğanlar pembeleşmeye başlayınca doğranmış havuçları ekleyin.
  • 3-4 dakika daha kavurun.
  • Suyu, kırmızı toz biberi, tozşekeri ve sarımsak tozunu da ekleyin.
  • Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pirinci de yıkayıp ekleyin.

  • 15 dakika daha pişirin.
  • Çeşnili zeytinyağı ve limon suyunu gezdirip ocağın altını kapatın.
  • 3-4 saat dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder