20 Haziran 2016 Pazartesi

Güveçte Zeytinyağlı Fasülye


Malzemeler:
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 300 gram fasulye
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 3 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı:
  • Zeytinyağını güveç kabına alın. 
  • Minik minik doğranmış soğanı ve kabukları soyulup minik minik doğranmış domatesleri ekleyin. 
  • Fasulyeleri ortadan ikiye kesip ekleyin. 
  • Biberleri ve sarımsakları da doğrayıp ekleyin. 


  • Tuzu, kırmızı toz biberi ve tozşekeri de ekleyip kapağını kapatın. 
  • 15 dakika kısık ateşte pişirin. 

  • 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yarım saat daha pişirin. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder