Malzemeler:
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 300 gram fasulye
- 2 soğan
- 3 domates
- 3 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı:
- Zeytinyağını güveç kabına alın.
- Minik minik doğranmış soğanı ve kabukları soyulup minik minik doğranmış domatesleri ekleyin.
- Fasulyeleri ortadan ikiye kesip ekleyin.
- Biberleri ve sarımsakları da doğrayıp ekleyin.
- Tuzu, kırmızı toz biberi ve tozşekeri de ekleyip kapağını kapatın.
- 15 dakika kısık ateşte pişirin.
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yarım saat daha pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder