Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1.5 su bardağı su
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı un
- 4 yumurta
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şanti
Üzeri için:
- 3 su bardağı süt
- 1 poşet bitter çikolatalı sos
Yapılışı:
- Suyu ve margarini teflon tencereye alın.
- Yağ eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
- Hamur kıvamına geldiğinde soğuması için bir kenara alın.
- Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın mikserle çırparak hamura iyice yedirin.
- 2 tatlı kaşığı yardımıyla hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 1 tatlı kaşığı ile hamurdan alıp diğeri ile dikkatlice itin.
- 200 derecede 5 dakika fırını ısıtın.
- Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Fırının ayarını 150 ye getirip 15 dakika da hafif pembeleşinceye kadar bu ısıda pişirin.
- Pişme esnasında ve piştikten sonra 15 dakika daha fırının kapağını kesinlikle açmayın.
- Fırın iyice soğuduktan sonra kapağını açın.
- Kreması için süt, tozşeker ve unu karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Ilıdıktan sonra toz şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Hamurların içini krema sıkma torbası veya çay kaşığı ile doldurun.
- Çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayıp servis yapacağınız zaman profiterollerin üzerine gezdirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder