15 Haziran 2016 Çarşamba

Bitter Çikolatalı Profiterol


 Malzemeler:
Hamuru İçin:

  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta


Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şanti

Üzeri için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 poşet bitter çikolatalı sos

Yapılışı:

  • Suyu ve margarini teflon tencereye alın.
  • Yağ eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
  • Hamur kıvamına geldiğinde soğuması için bir kenara alın.
  • Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın mikserle çırparak hamura iyice yedirin.


  • 2 tatlı kaşığı yardımıyla hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 1 tatlı kaşığı ile hamurdan alıp diğeri ile dikkatlice itin.
  • 200 derecede 5 dakika fırını ısıtın.


  • Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırının ayarını 150 ye getirip 15 dakika da hafif pembeleşinceye kadar bu ısıda pişirin.


  • Pişme esnasında ve piştikten sonra 15 dakika daha fırının kapağını kesinlikle açmayın.
  • Fırın iyice soğuduktan sonra kapağını açın.
  • Kreması için süt, tozşeker ve unu karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Ilıdıktan sonra toz şantiyi ekleyip mikserle çırpın.


  • Hamurların içini krema sıkma torbası veya çay kaşığı ile doldurun.
  • Çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayıp servis yapacağınız zaman profiterollerin üzerine gezdirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder