Malzemeler:
- 3 yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
İç harcı için:
- 3 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 cay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayın.
- Soğanları küp küp doğrayıp tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurun.
- Haşlayıp rendelediğiniz patatesleri tavaya koyup biraz daha pişirin.
- Salçaları ve baharatları ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Yufkanın her birini önce 4 e kesin.
- Her parçayı da 3 e kesin.
- 1 yufkayı 12 üçgene ayırcaz.
- Her üçgene yağlı sudan sürüp iç harçtan koyun.
- Sigara böreği şeklinde sarın.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder