Malzemeler:
- 6 patlıcan
- Kızartmak için 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 5 domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi tozşeker
- 1 kırmızı biber
- 4 5 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup baş kısmını almadan uzun ince şekilde kesin.
- Tuzlayıp yarım saat bekletin.
- İyice yıkayıp kurulayın ve zeytinyağında kızartın.
- Ayrı bir tencerede zeytinyağında minik minik doğranmış soğanı kavurun.
- Sararmaya başlayınca minik doğranmış biberleri ve sarımsakları ekleyin.
- En son küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı da ekleyip karıştırın.
- Geniş bir tencereye patlıcanları dizin.
- Üzerine sosu dökün tuz ve tozşekeri de ekleyin.
- Kaynar suyu da ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder