20 Haziran 2016 Pazartesi

Patlıcan Mençe (Zeytinyağlı Patlıcan)


Malzemeler:
  • 6 patlıcan
  • Kızartmak için 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 5 domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi tozşeker
  • 1 kırmızı biber
  • 4 5 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup baş kısmını almadan uzun ince şekilde kesin.
  • Tuzlayıp yarım saat bekletin.
  • İyice yıkayıp kurulayın ve zeytinyağında kızartın.

  • Ayrı bir tencerede zeytinyağında minik minik doğranmış soğanı kavurun.
  • Sararmaya başlayınca minik doğranmış biberleri ve sarımsakları ekleyin.
  • En son küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı da ekleyip karıştırın.

  • Geniş bir tencereye patlıcanları dizin.

  • Üzerine sosu dökün tuz ve tozşekeri de ekleyin.
  • Kaynar suyu da ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder