Malzemeler:
- 2 kabak
- 5 diş sarımsak
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet yeşil soğan
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş sert peynir
- 2 yeşil biber
Yapılışı:
- Kabakları rendeleyip suyunu sıkın.
- Maydanozu, dereotunu, soğanları, biberleri minik minik doğrayıp ekleyin.
- Yumurtaları kırın.
- Unu, zeytinyağı, tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın.
- Peyniri rendeleyip ekleyin.
- Elinizle yoğurup köfte şekli verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 230 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder