Malzemeler:
- 2 tavuk göğsü
- 1 soğan
- 2 domates
- 3 yeşil biber
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü jülyen doğrayıp güveç kabına alın.
- Soğanı, domatesi, biberi ve sarımsağı doğrayın.
- Tereyağını da güveç kabına ekleyip karıştırın.
- Kapağını kapatıp 10 15 dakika bu şekilde pişirin.
- Soğanları doğrayıp ilave edin.
- Kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder