24 Haziran 2016 Cuma

Güveçte Tavuk Sote


Malzemeler:
  • 2 tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 3 yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
  • Tavuk göğsünü jülyen doğrayıp güveç kabına alın.
  • Soğanı, domatesi, biberi ve sarımsağı doğrayın.

  • Tereyağını da güveç kabına ekleyip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp 10 15 dakika bu şekilde pişirin.
  • Soğanları doğrayıp ilave edin.
  • Kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin.

  • Diğer malzemeleri de ekleyip kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder