Misafir geleceğinde ya da herhangi bir özel günde menüdekileri pişirmek, menüye karar vermek kadar zorlamıyor beni. Pişireceklerime karar verip mutfağa girdikten sonrası yorgunluk değil keyif benim için. Hele ki sohbetinden keyif aldığım, birlikte zaman geçirmeyi sevdiğim kişilerse misafirlerim:)
Yine öyle bir aile dostlarımız geldiğinde annemle birlikte hazırlamıştık bu sofrayı.. Aslında pastalı börekli bir 5 çayı sofrası kuracaktık ama tavuklu pilav yapmaya karar verince biraz akşam yemeği biraz 5 çayı tarzında hem doyurucu hem lezzetli bir menü hazırlamaya karar verdik. Çorba yapmadık mesela önden sarımsaklı yoğurtlu tereyağlı mantı ikram ettik..
Yazdan taze taze alıp dilimleyip dondurucuya kaldırdığım kapya biberleri teflon tavada az zeytinyağında kavurup üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum. Bu şekilde 10 dakikada başlı başına bir salata hazır oluyor.
Sandviçlerim buradaki tarife göre hazırlanmış poğaçaların beyaz peynir, domates, biber ile birleşmesiyle oluştu:)
Ve nefis kabak salatası, kabak yemeyi sevmeyenler için tam kabağı sevdirecek bir tarif..
Bu hafif ve sağlıklı salata için gerekli malzemeler:
- 3 kabak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kasigi tuz
- 7 8 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
Yapılışı:
- Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Suyunu çekene kadar pişirin.
- Zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyip 10 15 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta yoğurdu, süzme yoğurdu, dövülmüş sarımsağı ve tuzu iyice çırpın.
- Soğuyan kabağın üzerine döküp iyice karıştırın.
- Minik minik doğranmış dereotunu da ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına alın üzerine ceviz döküp servis yapın.
Harika sofralarda görüşmek dileğiyle:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder