Malzemeler:
- 20 tane baklava yufkasi
- 1.5 su bardağı sıvıyağ
- 100 gram tereyağ
- 1.5 su bardağı fındık
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı tozşeker
- 4-5 damla limon suyu
Yapılışı:
- Şerbeti kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limonu sıkın.
- 1. Yufkayı tezgaha serin.
- Her yerini sıvıyağ ile yağlayın.
- 2. Yufkayı da da serin tekrar yağlayın.
- Ince çekilmiş fındıktan 1 yemek kaşığı serpin.
- Oklavayla geniş kısımdan sıkıca sarin büzün ve oklavadan ayırın.
- Tepsiye dizin.
- Üzerine eritilmiş tereyağını dökün.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder