24 Haziran 2016 Cuma

Büzgü Baklava


Malzemeler:
  • 20 tane baklava yufkasi
  • 1.5 su bardağı sıvıyağ
  • 100 gram tereyağ
  • 1.5 su bardağı fındık
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 4-5 damla limon suyu
Yapılışı:
  • Şerbeti kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limonu sıkın.
  • 1. Yufkayı tezgaha serin.
  • Her yerini sıvıyağ ile yağlayın.
  • 2. Yufkayı da da serin tekrar yağlayın.
  • Ince çekilmiş fındıktan 1 yemek kaşığı serpin.
  • Oklavayla geniş kısımdan sıkıca sarin büzün ve oklavadan ayırın.
  • Tepsiye dizin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını dökün.

  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

  • Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder