Malzemeler:
- 2 poşet toz şanti
- 3 su bardağı soğuk süt
- 2.5 paket kakaolu pötibör bisküvi
- 1 paket 3 ü 1 arada kahve
- 1 su bardağı su
Krokanı için:
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
- 2 poşet toz şantiyi 3 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın.
- 1 su bardağı kahveyi soğuk su ile hazırlayın.
- Pötibör bisküviyi hazırlanmış kahveye batırıp tepsiye dizin.
- Üzerine krem şanti sürün.
- 4 kat bu şekilde tekrar edin.
- Krokani için teflon tavada şeker erimeye başlayınca iri çekilmiş cevizi katip hızlı hızlı karıştırın.
- Bu şekilde krokan tam sertleşmeden ufalanacaktir.
- Üzerine krokan serpin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder