9 Haziran 2016 Perşembe

Krokanlı Kahveli Pasta


Malzemeler:

  • 2 poşet toz şanti
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 2.5 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 paket 3 ü 1 arada kahve
  • 1 su bardağı su

Krokanı için:

  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı ceviz

Yapılışı:

  • 2 poşet toz şantiyi 3 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın.
  • 1 su bardağı kahveyi soğuk su ile hazırlayın.
  • Pötibör bisküviyi hazırlanmış kahveye batırıp tepsiye dizin.
  • Üzerine krem şanti sürün.
  • 4 kat bu şekilde tekrar edin.
  • Krokani için teflon tavada şeker erimeye başlayınca iri çekilmiş cevizi katip hızlı hızlı karıştırın.
  • Bu şekilde krokan tam sertleşmeden ufalanacaktir.
  • Üzerine krokan serpin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder