- Kıymalı Çıtır Börek
- Çemenli Çörek
- Cevizli Çörek
- Gözleme
- Çikolatalı Rulo Pasta
- Kalbura Bastı
- Tavuk Salatası
- Portakallı Kereviz
- Yoğurtlu Kurutulmuş Yeşil Fasülye Kavurması
- Zeytinyağlı Barbunya
Mayasız hamurla yapılmış çemenli peynirli iç harç ile hazırladığım Çöreklerim..
Ve Nefis Zeytinyağlı Barbunyam..
Malzemeler:
- 250 gram barbunya
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 havuç
- 1 orta boy soğan
- 5 6 diş sarımsak
- 2 su bardağı kaynar su
- Maydanoz
- Limon
Yapılışı:
- 1 gece önceden barbunyaları suya ıslatıp sabah pisireceginiz zaman suyunu süzüp birkaç kez yıkayın.
- 10 dakika düdüklü tencerede haşlayıp suyunu süzün.
- Düdüklüye zeytinyağını ve minik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
- Havucu ve sarımsakları da minik minik doğrayıp ekleyin.
- 1 2 dakika daha kavurun ve salcalari ve baharatları ekleyin.
- Üzerine haşlanmış barbunyayı ve suyu da ekleyin.
- Kapağını kapatıp 20 dakika kadar düdüklü tencerede pişirin.
- Limon sıkın. Limon dilimleri ve maydanoz la servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder