9 Mayıs 2016 Pazartesi

Gün Masam ve Zeytinyağlı Barbunya Tarifi


Gün Menüm:

Mayasız hamurla yapılmış çemenli peynirli iç harç ile hazırladığım Çöreklerim..

Kimsenin hazır diyemeyeceği Sirkeli Çıtır Böreklerim..


Günün kraliçesi Bol Çikolatalı Pastam..


Şerbetli tatlı olarak Kalbura Bastı..


1 Numaram Portakallı Kerevizim..


Bol Yeşillikli Tavuk Salatam..


Kurutulmuş Yeşil Fasülye Kavurması (Sarımsaklı Yoğurt ve Soslu)..


Ve Nefis Zeytinyağlı Barbunyam..
Malzemeler:
  • 250 gram barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 5 6 diş sarımsak
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Maydanoz
  • Limon
Yapılışı:
  • 1 gece önceden barbunyaları suya ıslatıp sabah pisireceginiz zaman suyunu süzüp birkaç kez yıkayın.
  • 10 dakika düdüklü tencerede haşlayıp suyunu süzün.
  • Düdüklüye zeytinyağını ve minik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
  • Havucu ve sarımsakları da minik minik doğrayıp ekleyin.
  • 1 2 dakika daha kavurun ve salcalari ve baharatları ekleyin.
  • Üzerine haşlanmış barbunyayı ve suyu da ekleyin.
  • Kapağını kapatıp 20 dakika kadar düdüklü tencerede pişirin.
  • Limon sıkın. Limon dilimleri ve maydanoz la servis yapın.


Misafirlerim gelmeye yakın masamın son hali..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder