BUZDOLABINDA HAMUR MAYALAMA..
Sabah kahvaltıya sıcak poğaçalar hazırlamak istiyorsanız akşamdan hamuru yoğurup, kabı streç filmle sarın ve buzdolabına kaldırın. Sabah kalktığınızda bir kez daha yoğurup şekil verin ve doğru fırına:)
Ben akşamki misafirlerim için sabahtan yoğurup dolaba koymuştum. 5-6 saat sonra baktığımda hamur 2 katına çıkmıştı. Hem lezzeti hem görünüşü 10 numara oldu.
Malzemeler:- 2 yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kuru maya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- Aldığı kadar un
Arası İçin:
- 1 kase beyaz peynir
- 7-8 dal maydanoz
Yapılışı:
- Ilık su, tozşeker ve toz mayayı karıştırın.
- 15 dakika kabarması için bekletin.
- Sütü, yumurtaları ve yağları da ekleyip karıştırın.
- Unu ve tuzu da ekleyip yoğurun.
- Üzerini streç filmle kaplayıp 5 6 saat buzdolabında mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Hafifçe açıp için harcı koyun ve şekil verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 15 20 Dakika da bu şekilde mayalandırdıktan sonra 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder