2 Mayıs 2016 Pazartesi

Peynirli Karnıyarık Poğaça


BUZDOLABINDA HAMUR MAYALAMA..
Sabah kahvaltıya sıcak poğaçalar hazırlamak istiyorsanız akşamdan hamuru yoğurup, kabı streç filmle sarın ve buzdolabına kaldırın. Sabah kalktığınızda bir kez daha yoğurup şekil verin ve doğru fırına:) 

Ben akşamki misafirlerim için sabahtan yoğurup dolaba koymuştum. 5-6 saat sonra baktığımda hamur 2 katına çıkmıştı. Hem lezzeti hem görünüşü 10 numara oldu.
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • Aldığı kadar un
Arası İçin:
  • 1 kase beyaz peynir
  • 7-8 dal maydanoz
Yapılışı:

  • Ilık su, tozşeker ve toz mayayı karıştırın.
  • 15 dakika kabarması için bekletin.
  • Sütü, yumurtaları ve yağları da ekleyip karıştırın.
  • Unu ve tuzu da ekleyip yoğurun.
  • Üzerini streç filmle kaplayıp 5 6 saat buzdolabında mayalanması için bekletin.

  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

  • Hafifçe açıp için harcı koyun ve şekil verin.


  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

  • 15 20 Dakika da bu şekilde mayalandırdıktan sonra 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder