- 2 yumurta
- 250 gram margarin
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 4 kahve fincanı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 kahve fincanı süt
- 7 su bardağı un
Arası İçin:
- Bitter çikolata
Üzeri İçin:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Margarin, sıvıyağ ve tozşekeri iyice karıştırın.
- Yumurtaları ve sütü de ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilyayi da birlikte eleyerek ekleyin.
- Hamuru hazırlayın.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparıp iki yağlı kağıt arasında merdaneyle açın.
- Kare kare kesip arasına çikolata koyup üçgen şeklinde kapatın.
- Açılmaması için kenarlarına parmağınızla ya da çatalla bastırın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder