28 Nisan 2016 Perşembe

Çikolatalı Üçgen Bisküvi


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 250 gram margarin
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı süt
  • 7 su bardağı un
Arası İçin:
  • Bitter çikolata
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:

  • Margarin, sıvıyağ ve tozşekeri iyice karıştırın.
  • Yumurtaları ve sütü de ekleyip karıştırın.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayi da birlikte eleyerek ekleyin.
  • Hamuru hazırlayın.


  • Hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparıp iki yağlı kağıt arasında merdaneyle açın.


  • Kare kare kesip arasına çikolata koyup üçgen şeklinde kapatın.


  • Açılmaması için kenarlarına parmağınızla ya da çatalla bastırın.


  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder