Malzemeler:
- 4 yufka
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
İç harcı için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram kıyma
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Zeytinyağı, un , nişasta ve sirkeyi iyice karıştırın.
- Her bir yufkayı önce dörde kesin.
- Sonra her parçayı 3 e kesin.
- Her bir yufkayı 12 üçgene ayırcaz.
- İç harcı için kıymayı soğanla kavurun.
- Baharatları ve tuzu da ekleyin.
- Yufkanın üstüne önce unlu harçtan heryerine gelecek şekilde sürün.
- Sonra kıymalı harçtan koyup sarın.
- Üzerine yumurta yumurta sarısı sürün.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder