11 Nisan 2016 Pazartesi

Kıymalı Çıtır Börek


Malzemeler:
  • 4 yufka
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
İç harcı için:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Yapılışı:
  • Zeytinyağı, un , nişasta ve sirkeyi iyice karıştırın.
  • Her bir yufkayı önce dörde kesin.
  • Sonra her parçayı 3 e kesin.
  • Her bir yufkayı 12 üçgene ayırcaz.
  • İç harcı için kıymayı soğanla kavurun.
  • Baharatları ve tuzu da ekleyin.
  • Yufkanın üstüne önce unlu harçtan heryerine gelecek şekilde sürün.
  • Sonra kıymalı harçtan koyup sarın.
  • Üzerine yumurta yumurta sarısı sürün.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder