4 Nisan 2016 Pazartesi

Portakallı Enginar


Malzemeler:
  • 5 enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 portakal suyu
  • 1.5 limon suyu
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • Dereotu
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker

Yapılışı:
  • Soğanı piyazlık doğrayın.
  • Zeytinyağında soğanı birkaç kavurun.
  • Minik küp şeklinde şeklinde doğranan havuç ve patatesleri ekleyin.

  • Enginarları ters bir şekilde tencereye yerleştirin.

  • Portakal suyu, limon suyu, tuzu ve şekeri de ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 30 35 dakika enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

  • Servis tabağına alın.
  • Üzerini dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder