Malzemeler:
- 5 enginar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 portakal suyu
- 1.5 limon suyu
- 1 havuç
- 1 patates
- 1 soğan
- Dereotu
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
Yapılışı:
- Soğanı piyazlık doğrayın.
- Zeytinyağında soğanı birkaç kavurun.
- Minik küp şeklinde şeklinde doğranan havuç ve patatesleri ekleyin.
- Enginarları ters bir şekilde tencereye yerleştirin.
- Portakal suyu, limon suyu, tuzu ve şekeri de ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 30 35 dakika enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Servis tabağına alın.
- Üzerini dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder