Malzemeler:
- 250 gram tereyağ (ben teremyağ kullandım.)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yumurta
- 1 yemek kasigi tozşeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Yapılışı:
- Ilık sütü, mayayı ve tozşekeri karıştırın ve 15 dakika kabarmasını bekleyin.
- Tereyağı , 1 yumurta akı ve 1 bütün yumurtayı da ekleyip karıştırın.
- Unu ve ve tuzu da koyup iyice yoğurun.
- Üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Ayrılan yumurta sarısının içine az tozşeker ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup çırpın.
- Poğaçaların üzerine sürün. 15 dakika da bu şekilde tepsi mayası gelmesi için bekletin.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder