3 Nisan 2016 Pazar

Pastane Poğaçası


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağ (ben teremyağ kullandım.)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kasigi tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Yapılışı:

  • Ilık sütü, mayayı ve tozşekeri karıştırın ve 15 dakika kabarmasını bekleyin.
  • Tereyağı , 1 yumurta akı ve 1 bütün yumurtayı da ekleyip karıştırın.
  • Unu ve ve tuzu da koyup iyice yoğurun.
  • Üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin.

  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Ayrılan yumurta sarısının içine az tozşeker ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup çırpın.
  • Poğaçaların üzerine sürün. 15 dakika da bu şekilde tepsi mayası gelmesi için bekletin.

  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder