Malzemeler:
Kakaolu Pandispanya İçin:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Çikolatalı Krema İçin:
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 2.5 kaşık kakao
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağ
Arasi için:
- Muz
Üzeri için:
- Doğranmış çikolata
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
Pandispanya Icin;
Pandispanya Icin;
- Yumurta ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın.
- Unu, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyerek ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
- 175 derece fırında 15-16 dakika pişirin.
- Piştikten sonra yağlı kağıdı ile birlikte rulo şekli verin.
- Kreması için;
- Unu , tozşekeri, , kakaoyu ve sütü karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağıda ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Pandispanyayı kağıttan ayırıp arasına kremayı sürün muzları koyup rulo yapın.
- Kalan kremayı da üstüne sürün.
- Hindistan cevizi ve çikolata parçaları ile süsleyin.
- En az 4 5 saat buzdolabında dinlendirin.
- Afiyet olsun.
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder