11 Nisan 2016 Pazartesi

Çikolatalı Rulo Pasta


Malzemeler:
Kakaolu Pandispanya İçin:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Çikolatalı Krema İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2.5 kaşık kakao
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram tereyağ
Arasi için:

  • Muz
Üzeri için:

  • Doğranmış çikolata
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:
Pandispanya Icin;

  • Yumurta ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın.
  • Unu, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyerek ekleyip karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
  • 175 derece fırında 15-16 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra yağlı kağıdı ile birlikte rulo şekli verin.

  • Kreması için; 
  • Unu , tozşekeri, , kakaoyu ve sütü karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra tereyağıda ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • Pandispanyayı kağıttan ayırıp arasına kremayı sürün muzları koyup rulo yapın.
  • Kalan kremayı da üstüne sürün.
  • Hindistan cevizi ve çikolata parçaları ile süsleyin.
  • En az 4 5 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Afiyet olsun.


            Hiç yorum yok:

            Yorum Gönder