26 Nisan 2016 Salı

Cevizli Elmalı Kurabiye


Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • Yarım paket margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Arası İçin:

  • 2 elma
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı ceviz

Yapılışı:
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Tozşekeri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tarçın ve cevizi de ekleyin.
  • Hamuru hazırlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin.
  • Avuç içi kadar açıp arasına 1 çay kaşığı elmali harçtan koyup yuvarlayin.
  • İri çekilmiş cevize batırıp tepsiye dizin.
  • 200 derece fırında 20 25 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder