Malzemeler:
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı tozşeker
- Yarım paket margarin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Arası İçin:
- 2 elma
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
- 1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Tozşekeri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Tarçın ve cevizi de ekleyin.
- Hamuru hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin.
- Avuç içi kadar açıp arasına 1 çay kaşığı elmali harçtan koyup yuvarlayin.
- İri çekilmiş cevize batırıp tepsiye dizin.
- 200 derece fırında 20 25 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder