Malzemeler:
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Arası ve Üzeri İçin:
- Fıstık
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- 7-8 damla limon
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatıp limon sıkın ve ocağın altını kapatın.
- Hamuru hazırlayın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde açın.
- Toz fıstık koyup şekil verin.
- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder