22 Nisan 2016 Cuma

Fıstıklı Tatlı


Malzemeler:
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Arası ve Üzeri İçin:
  • Fıstık
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 7-8 damla limon
Yapılışı:
  • Şerbeti hazırlayın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatıp limon sıkın ve ocağın altını kapatın.
  • Hamuru hazırlayın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde açın.
  • Toz fıstık koyup şekil verin.


  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder