5 Nisan 2016 Salı

Sütlaç


Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:

  • Tarçın

Yapılışı:

  • Pirinci yıkayıp 1 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Sütü ayrı bir yerde ılıtıp içine yumuşayan pirinçleri ekleyin.
  • 10-15 dakika da bu şekilde pişirdikten sonra nişastayı yarım çay bardağı suda açıp ekleyin.
  • Şekeri de ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
  • Kaselere paylaştırıp tarçınla servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder