12 Nisan 2016 Salı

Domatesli Pirinç Pilavı


Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1.5 su bardağı kaynar su
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi tozşeker
  • 1 yemek kasigi tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Pirinci tuzlu sıcak suda ıslatın.
  • 1 saat sonra iyice yıkayıp süzün.
  • Tereyağı tencereye alın.
  • Köpük köpük olunca zeytinyağı ve pirinci koyup şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Domatesi, tuzu,tozşekeri ve kaynar suyu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder