21 Nisan 2016 Perşembe

Mahlepli Çörekotlu Simit


Malzemeler:

  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • Çörekotu

Yapılışı:
  • Ilık sütü maya ve tozşekerle karıştırın.
  • 15 dakika bu şekilde kabarması için bekletin.
  • Yumuşamış margarini ve yumurta beyazını ekleyip karıştırın.
  • 2 su bardağı unu eleyerek ekleyin.
  • Tuzu ve mahlepi de ekleyip yoğurun.
  • Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Kabı streç filmle kaplayıp 30 dakika da buşekilde mayalanması için bekletin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.

  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  • 15 dakika da tepsi mayası gelmesi için bekletin.
  • 200 derece fırında yarım saat kadar pişirin.

Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder