Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 2 kuru incir
- 1 tatli kasigi tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1.5-2 su bardağı un
Yapılışı:
- Yumurtaları tozşeker ile birlikte mikserle iyice çırpın.
- Sıvıyağı da ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyin.
- Incirleri yıkayıp minik minik doğrayın.
- Havucu da rendeleyin.
- Limon kabuğu rendesi ve tarçını da ekleyip karıştırın.
- İnce çekilmiş cevizi de ekleyin. ,
- Yağlanıp unlanmış kalıba harcı dökün.
- 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder