27 Nisan 2016 Çarşamba

Tavuklu Güveç


Malzemeler:

  • 5-6 parça tavuk kanat, baget ya da pirzola
  • 1 patlıcan
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • 3 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 15 tane fasulye
  • 10 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı:

  • Tereyağı ve tavukları güveç kabına alın.
  • Tavukları 10 dakika arkalı önlü pişirin.
  • Soğanları ikiye kesip irice dilimleyin.
  • Diğer malzemeleri de sırayla ekleyip kısık ateşte 1 saat-1 saat 15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder