11 Nisan 2016 Pazartesi

Çemenli Çörek


ACUKALI ÇÖREK

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 150 gram tereyağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4.5-5 su bardağı un

Çemen için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz

Arası için:

  • Beyaz peynir

Üzeri için:

  • Susam

Yapılışı:
  • Çemeni hazırlayın.
  • Hamuru İçin yumurtaları kırıp birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • Yoğurdu, sıvıyağı ve tereyağı da ekleyip karıştırın.
  • Unu, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip yoğurun.
  • Hamuru 3 parçaya ayırın.
  • Her parçayı yağlı kağıt üzerinde dikdörtgen seklinde elinizle açın.

  • Çemeni sürüp beyaz peynir ekleyin.
  • Rulo yapıp tepsiye koyun.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder