10 Mayıs 2016 Salı

Fındıklı İrmik Helvası


Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık

Yapılışı:

  • Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın.
  • İrmiği ilave edip kavurun.
  • Hafif kahverengimsi olunca tozşeker, su, süt ve vanilyayı ekleyip bir kez daha karıştırıp ocağın altını kısın.
  • Kapağını kapatıp 10 dakika demlendirin.
  • Fındığı da ekleyip karıştırın.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder