Bol muhabbetli bir pazar kahvaltısında ailecek bir aradaydık..
Çok çeşit reçel yapıyorum, çok ta seviyorum reçeli..
Tek başıma kahvaltı yaparken bile 1-2 çeşit reçel mutlaka yerim. Ancak kalabalık davet sofrası ise evde ne kadar reçel çeşidim varsa ikram ederim ki kim ne severse onu yesin:)
Bu pazar da yine bol reçelli bol çeşitli bir kahvaltı sofrası hazırladık. Ve en çok övgüyü geçen yıl yaptığım incir reçeli aldı.
Fotoğraflarını çekmiştim ancak tarifi paylaşmak için fırsat bulamamıştım. Bugün kahvaltı soframı paylaşmaya karar verince incir reçeli tarifini de sizlerle paylaşmak istedim.
Geçen yıl Aydından hem tam olgunlaşmamış hem de mosmor olmuş içi bal gibi incirler almıştım. İkisini de aynı şekilde yapıp, fotoğraflamıştım.
Daha önce domatesli cevizli ezme yapmış tarifini sizlerle paylaşmıştım. Bu kez de yazın rondodan geçirip buzluğa attığım kapya biberleri çıkartıp suyunu çekene kadar pişirdim. İçine klasik ezme malzemeleri olan ceviz, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı ve bol baharat ekledim. Meze sevenler için harika bir meze oldu..
Yumurta salatasında hem yeşil soğan hem kuru soğan kullanıyorum. Maydanoz, zeytinyağı, tuz ve bol limon..
Geçen yaz yaptığım incir reçelim.. Hala ilk gün ki gibi:)
8-10 tane olgun incir için;
İncirleri güzelce yıkayıp süzgeçe alın.
Buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.
Daha sonra ocağa alın.
Yarım saat kısık ateşte kaynatın.
7-8 damla limon sıkıp,1 dilim limon atın 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Henüz tam olgunlaşmamış taze incir reçeli için ise bire bir ölçü kullanıyorum.
Henüz tam olgunlaşmamış taze incir reçeli için ise bire bir ölçü kullanıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder