KAHRAMANMARAŞ'IN MEŞHUR EKMEK KÖFTESİ:)
Çok önceden beri farklı yörelere ait yemeklere bayılırım. Nereye gittiysem oranın neyi meşhursa mutlaka tadına bakarım. Blog açmamın bir nedeni de farklı tatlar tatmak dışarı da yediğim herşeyi ev de yapmaya çalışmaktır. Yıllar önce Elbistan'a gittiğimde yemiştim pisikomacı. Aslında çok basit ama çok lezzetli bir tarif. Bence deneyin:)
Malzemeler:
- 2 büyük kuru yufka
- 1 soğan
- 4 domates
- 10 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı beyaz peynir
Yapılışı:
- Yufkayı elinizle minik parçalara ayırın.
- Ufalanmış haliyle 6 su bardağı kadar olacak.
- Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
- Maydanozu ve peyniri de doğrayıp ilave edin.
- Hepsini karıştırın.
- Tereyağını tavaya alın erisin.
- Sıvıyağı da ekleyip karıştırın.
- Soğanları doğrayıp ilave edin tuzu ve toz biberi de ekleyip karıştırın.
- Yufkalı karışımın üzerine gezdirin.
- İyice karıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder