14 Mart 2016 Pazartesi

Düğme Bisküvisi


REÇELLİ KURABİYE:)
Malzemeler:
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket yumuşak margarin
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin(Pişmeden Önce):
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı tozşeker
Üzeri İçin (Piştikten Sonra):
  • Çilek reçeli
  • Vişne reçeli
  • Şeftali reçeli
  • Ceviz
Yapılışı:
  • Hamur malzemelerinden kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Önce yumurta beyazına sonra tozşekere batırın.

  • Ortalarına bastırın.
  • 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Piştikten sonra üzerini dilediğiniz reçelle süsleyin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder