REÇELLİ KURABİYE:)
Malzemeler:
- 1 yumurta sarısı
- Yarım paket yumuşak margarin
- 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin(Pişmeden Önce):
- 1 yumurta beyazı
- 1 çay bardağı tozşeker
Üzeri İçin (Piştikten Sonra):
- Çilek reçeli
- Vişne reçeli
- Şeftali reçeli
- Ceviz
Yapılışı:
- Hamur malzemelerinden kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Önce yumurta beyazına sonra tozşekere batırın.
- Ortalarına bastırın.
- 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra üzerini dilediğiniz reçelle süsleyin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder