Malzemeler:
- 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 100 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin:
- 1 kase peynir (tuzlu köy peyniri kullandım.)
- 7-8 dal maydanoz
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, zeytinyağı, yoğurdu ve yumurta beyazını karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin.
- Tuzu ve kabartma tozunu da ekleyip çok sert olmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arasına iç harçtan koyun ve şekil verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder