DONDURUCUDAKİ PATLICANLARDAN:)
Kışın da yaz aylarındaymış gibi patlıcan tüketmemizin sebebi yazdan çeşitli şekillerde közleyip dondurucuya attığım patlıcanlardır. Yazın 1 günümü hatta bir kaç saatimi ayırıp hazırladığım dondurucu malzemeleri kışın günlerce çeşit çeşit yemek yapmamı sağlıyor. Benim gibi yoğun çalışan bayanlar için inanın çok büyük rahatlık. Üstelik benim gibi gerçek bir patlıcan severseniz:)
Patlıcan saklama yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 500 gram kuzu eti
- 2 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 patlıcan
- 1 orta boy soğan
- 1 tatli kasigi biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin.
- Tuzlayıp bekletin.
- Daha sonra yıkayıp kurulayın.
- Tepsiye dizin ve yumuşayıncaya kadar fırında közleyin.
- (Ya da benim yaptığım gibi yazdan hazırlanmış patlıcanları dondurucudan çıkarıp çözdürün.)
- Tencereye etleri alın.
- Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Suyunu çekince minik minik doğranmış soğanı tereyağı ve sıvıyağını ekleyip kavurun.
- Salçaları, kırmızı biberi ve kabuklarını soyup küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip bir kez daha kavurun.
- Kaynar suyu ve tuzunu ekleyip orta ateşte 20 25 dakika etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- En son közlenmiş patlıcanları da ekleyip 15 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder