Efendim Merhaba;
Sevgili eşimin doğum günü için yapıldı bu nefis pasta.. Bu yıl hafta içine denk geldiği için şöyle ayrıntılı gönlüme göre bir hazırlık yapamadım. Aslında kırmızı kalpli şeker hamurlu pastalar, kurabiyeler yapmayı isterdim. Ama fakat lakin işten çıktıktan sonra sadece 1.5 saatim vardı ve kendi ellerimle hem kolay hem lezzetli bir pasta yapmalıydım. Pandispanyanın pişme süresi çok kısa olduğu için böyle bir pasta tercih ettim. Anlatımı uzun olduğuna bakmayın yapımı çok pratik. Siz tek pasta yapıp krem şanti yapmadan aynı ölçüde krema ile de yapabilirsiniz.
İşte Tarif:
Malzemeler:
Sade Pandispanya İcin:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kakaolu Pandispanya İçin:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Çikolatalı Krema İçin:
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 2.5 kaşık kakao
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağ
- 80 gram bitter çikolata
Şanti için:
- 2 poşet toz şanti
- 1.5 su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
- 1 kase hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 su bardağı doğranmış çikolata
Yapılışı:
Sade Pandispanya İçin;
- Yumurta ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın.
- Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
- 175 derece fırında 15-16 dakika pişirin.
Kakaolu Pandispanya İçin;
- Yumurta ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın.
- Unu, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyerek ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
- 175 derece fırında 15-16 dakika pişirin.
- 2 poşet şantiyi 1.5 su bardağı soğuk süt ile hazırlayın.
Kreması için;
- Unu , tozşekeri, kakaoyu ve sütü karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağ ve çikolatayı da ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Ocağın altını kapatın.
- Pişen kekleri ters çevirip kağıttan ayırın.
- Ortadan ikiye kesin.
- Servis tabağına önce sade pandispanyayı koyup üzerine çikolatalı krema sürün ve onun üzerine krem şanti sürün.
- Çikolata parçaları dökün.
- Üzerine kakaolu pandispanyayı koyun.
- Tekrar önce krema sonra krem şanti sürün.
- Ve çikolata parçaları dökün.
- Kalan iki parçayı da bu şekilde yapın ve üzerini hindistan cevizi kakao karışımı ve çikolata parçaları ile süsleyin.
- En az 4 5 saat buzdolabında dinlendirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder